Over Torshommage


Een eerbetoon aan het naakte lijf en het verhaal dat het vertelt. Unieke torsoportretten in woord en beeld. Open en positief, met respect voor de mens achter het verhaal.

Of je nu sproeten, littekens, een huidziekte of tatoeages hebt, gespierd, dun of dik bent, met borstvergroting of -verkleining, een sixpack, piercings of een amputatie hebt; het maakt niet uit. Want uiteindelijk worden we gevormd door onze ervaringen. Die maken ons tot een uniek persoon. We zijn meer dan de buitenkant doet vermoeden.

John Geven en Monique Keeris willen die andere kant zichtbaar maken. Geïnspireerd door de sculpturen van de wereldberoemde Franse kunstenaar Auguste Rodin (1840 – 1917) fotografeerde John een serie torso’s. Monique maakte daar de zeer persoonlijke portretten bij. Het resultaat is een verrassende, eigentijdse serie die een persoonlijkheid laat zien, letterlijk en figuurlijk.

Inspirerende verhalen die op een abstracte en poëtische manier worden gebracht. Gefotografeerd en opgetekend vol mystiek. Woord en beeld vloeien naadloos samen. Torsoportretten met inhoud en body!

.

Meer weten?

De drie portretten op deze site zijn slechts een kleine selectie van de portretten die zijn gemaakt. Wil je meer weten over een expositie of zelf geportretteerd worden? Neem dan contact op.