Over Toekomstdromen


De jeugd heeft de toekomst…wordt vaak gezegd. Ze zitten vol plannen, willen dingen bereiken en genieten van elke minuut. Maar hoe zit dit bij jongeren met een verstandelijke beperking? Wat zijn hun plannen voor de toekomst? En zijn deze anders dan bij kinderen zonder beperking?

In samenwerking met docent André Dol interviewde Monique Keeris jongeren tussen 14 en 20 jaar. Uitgangspunt voor deze interviews was de vraag die André Dol, als gymdocent, stelde aan zijn leerlingen: “Wat wil jij bereiken dit jaar?”

De serieuze vragen over school, werk, wonen en de liefde werden oprecht en vol enthousiasme beantwoord. Het resultaat is een openhartig inkijkje in de belevingswereld van een verstandelijk beperkt kind, met opvallend veel wijze woorden en verrassende uitspraken. Een verzameling toekomstdromen die gedroomd en verteld mogen worden. Samen met de prachtige foto’s een bron van inspiratie!

.

Meer weten?

De onderstaande drie verhalen zijn slechts een selectie van alle portretten. Wil je meer weten of zelf portretten laten optekenen; neem dan contact op.