Toekomstdromen Stefan, 19 jaar


lk heb astma. Daarom ga ik dit jaar werken aan mijn conditie. Hardlopen op de band en arm- en legpress. Ik heb al twee keer 600 meter hardgelopen. Met zijn allen gymmen is gezellig, maar verder vind ik sporten niet zoveel aan.

De leukste vakken op school zijn tuin en techniek. Rekenen en taal zijn niet mijn ding. Ze noemen mij op school een ‘werkpaard’, ik zit nooit stil. Ik vind school wel leuk, maar zou liever alle dagen werken. Ik hoop via school het examen flora en fauna te halen. Dan heb ik alle papieren om aan de gang te gaan.

Op feestjes draai ik als dj Swier. Swier is mijn achternaam. Ik heb mijn eigen visitekaartjes en een T-shirt met mijn naam erop. Ik ben fan van dj Martin Garrix. Hij maakt geweldige overgangen. Goed mixen is lastig. Een stagiair van school helpt mij hierbij. Het mooiste aan draaien op feestjes is als iedereen gaat dansen.

Ik wil werken voor een loonbedrijf, dat wist ik al op mijn 7e. Het loonbedrijf waar ik nu werk is heel blij en trots op mij. Ze zijn daar heel aardig en je kan met ze lachen. We hebben dezelfde soort humor. Werken op de trekker of de heftruck vind ik geweldig om te doen.

Een vriendin hoeft voor mij nog niet. Dat is niet het belangrijkste. Ik heb er ook geen tijd voor. Ik wil nu eerst mijn autorijbewijs halen. Ik droom ervan om met vrienden een dagje te gaan rijden in mijn eigen auto. Als ik mijn rijbewijs heb, gaan we als eerste met zijn allen naar Center Parcs!