Toekomstdromen Kevin, 18 jaar


Ik ben niet zo goed in basketballen, dat wil ik nog leren. Bij basketballen is het lastig om naar het hoogste punt te gaan en de telling is ook heel moeilijk. Ik houd van actie: rennen, bewegen en fitness. Hoepelen vind ik niet zo leuk, dat is moeilijk.

De rest van de vakken op school vind ik minder, ik ben meer van gym, net als mijn opa. Helaas is hij overleden. Ik wil net zo goed worden als hij was. Opa was heel erg gespierd en deed veel aan sport. Hij was heel goed in wielrennen en schaatsen. Ook was hij gek op het winnen van prijzen. Ik heb zelf de eerste prijs gewonnen met paardrijden. Mijn lievelingspaard is Ronald.

Ik loop stage op de houtafdeling. Net als mijn opa wil ik timmerman worden. Hij was gek met hout, net als ik. Hij maakte huizen. Opa was echt heel sterk, hij kon in één keer een houtblok in tweeën slaan. Hij was een goede vriend van mij, mijn voorbeeld.

Hard werken vind ik het leukst. Ik ben niet zo van oude mensen helpen, ik wil met mijn handen werken. Ik heb ook eelt op mijn handen. Ik hou van houtwerk en verven. Thuis ben ik ook constant aan het timmeren en verven. Mijn vader is trots op mij.

Op mijn 21ste wil ik in het Thomashuis wonen. Nu kan ik mijn ouders nog niet missen. In die drie jaar kan ik eerst oefenen. Ik hoop dat mijn vriendin daar ook mag gaan wonen. Dan kunnen we alles samen doen. Dat lijkt mij heel erg fijn.