Toekomstdromen Saakje, 17 jaar


Ik wil dit jaar leren basketballen. Oefenen om te stuiteren en de bal in het net te gooien. Dat is wel een beetje moeilijk, want je moet hoog springen. Fitness is makkelijker. De leukste vakken op school zijn rekenen en knutselen.

Het is jammer dat we geen muziekles krijgen op school, want pianospelen is mijn hobby. Ik heb al vier jaar pianoles. Zo kan ik ‘Ja zuster, nee zuster’ spelen en het liedje van Ilse Delange en Waylon. Mijn pianolerares, heeft mij wel eens gevraagd een liedje van K3 te oefenen, maar dat vind ik helemaal niets, echt niets en dan hoeft dat gelukkig ook niet.

Later wil ik tuinvrouw worden. Het leukste vind ik vegen en bladeren opruimen. Op school doen we een wedstrijdje wie de hoogste zonnebloem heeft. Ik wil op een boerderij gaan wonen, samen met Nick & Simon en Adele. Ik droom van Nick & Simon.

Als ik op de boerderij woon, heb ik ook een paard. Die heet dan Sam. Tom is er ook. Op hem ben ik verliefd. Hij zit bij mij in de klas. We hebben nu twee jaar verkering. Het is leuk om met Tom eten te maken en af te wassen. Je kunt ook met hem lachen, hij houdt van Mr. Bean.

Met Tom ga ik trouwen, want er moet ook een man op de boerderij zijn. Dan heb ik een bloemetjesjurk aan en er is een partijtje. Ik hou van feestjes want dan krijg je altijd cadeautjes. De man gaat de taart halen, die mag ik niet van tevoren zien. Zo ziet mijn toekomstdroom eruit.