Over As good as it gets


De rol die dieren in het leven van mensen spelen is algemeen bekend. Of het nu gaat om een reddingshond, een springpaard of gewoon een gezelschapsdier; mensen hechten zich aan dieren.

Monique Keeris voert de lezer in het project As Good As It Gets mee in de bijzondere rol die een dier kan spelen bij het bij elkaar brengen van mensen en het vasthouden van herinneringen.

De titel van dit project is geïnspireerd op de film As Good As It Gets. In deze film heeft de hoofdpersoon Melvin (Jack Nicholson) een bijzondere relatie met de hond van de buren. De eenzame schrijver van liefdesverhalen is een alleshater. Hij laat geen enkele kans onbenut om zijn medemens eens goed te kwellen of uit te kafferen.

Als buurman Simon in het ziekenhuis belandt wordt Melvin gedwongen zich een paar weken over de hond Verdell te ontfermen. Aanvankelijk voelt de schrijver enkel afkeer tegen het blaffend ding, maar als hij na enkele weken de hond opnieuw moet afstaan, beginnen de tranen te rollen.

Meer weten?

Dit is slechts het eerste verhaal uit dit project. Meer verhalen volgen. Heb je vragen of wil je zelf het verhaal van je dier laten optekenen? Neem dan contact op.