Ontspanning


Ik maakte een reis, letterlijk en figuurlijk. Ik reisde van Londen tot New York en kwam weer terug thuis. Vol verwarring en verlangend naar rust. Uiteindelijk vond ik wat ik zocht. Gaf het vorm met de tatoeage op mijn rug. Nu hoort dit bij mij.

Maar eerst was er onrust, al vroeg in mijn leven. Hollen, focussen en doorgaan. De grip niet verliezen. Op zoek naar het ideaalbeeld van succes, status en uiterlijkheden. Geluk bracht het niet. Ik was eindeloos ver van het punt van herkenning.

De verwarring was compleet. Was alles wat ik had bereikt verkeerd? Ik moest op zoek naar mijzelf. Ik kon niet langer voldoen aan de eisen die ik mijzelf oplegde. Ik zocht hulp en leerde stoppen met rennen en zoeken.

Nu weet ik waar ik energie van krijg, wat mij echt blij maakt. Ik bepaal zelf waarmee ik me wil meten. Stel mij steeds de belangrijke vraag: wat levert het mij op? Langzaam werd genieten een onderdeel van mijn leven. De reis heeft zijn bestemming gevonden.

Ik ben oneindig trots. Trots op wat ik heb bereikt, trots op wie ik ben. Dat mag iedereen weten en zien. Het symbool op mijn rug is kleurrijk, vrolijk en positief, precies zoals ik mij nu voel. Ik voel mij kiplekker! Mijn zoektocht naar bevestiging is veranderd in de weelde van ontspanning.