Jolanda over Raville


Onze paarden hebben onze familie bij elkaar gehouden. Zonder hen had ik mijn vader veel minder gezien. Het is de sterke factor die ons bindt. Nu kunnen we samen genieten van elke paardenshow, zonder spanning. Het maakt ons allemaal blij.

Ik had zo graag gezien dat mijn ouders elkaar gelukkig maakten, zonder ruzie en ontrouw. Hun scheiding bracht opluchting en ook veel verdriet. Er kwam een einde aan alle spanningen, maar ook aan ons gezin en onze stoeterij.

Inmiddels heb ik het mijn vader vergeven. Hij is eerlijker geworden. Hij is nu veel meer een vader, toont oprechte belangstelling voor mij. Mijn vaders fokmerrie Raville heeft ons nóg dichter bij elkaar gebracht. Ik kreeg een nakomeling van Raville cadeau. Zij is de koningin van de stal en de moeder van veel van onze paarden.

Mijn vader, mijn zussen en ik bezoeken samen stoeterijen, gaan naar paardenshows en zoeken naar geschikte hengsten. We zijn een hecht team. Een gezamenlijke interesse die we nu uitsluitend met onze vader delen, niet langer met onze moeder. Met haar gaan we naar westernwedstrijden. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt.

Als mijn vader bij de paarden is, is hij zachter. Ik ben trots op hem. Ik vind het fijn dat hij nu zichzelf kan zijn. Mensen met kleine kinderen zeggen vaak, we blijven voor de kinderen bij elkaar, maar dat is stom. Omdat mijn ouders nu gelukkig zijn, haal ik veel meer uit onze band.

Samen iets delen waar je blij van wordt, werkt heel goed voor ons!