De geboorte van KeerisOm


Op deze plek vind je regelmatig een column over de dingen die mij bezighouden. Over mensen die mij inspireren of onderwerpen die mij raken. Dit eerste verhaal gaat over mijn beslissing om KeerisOm te starten. Daarvoor ga ik terug naar één van mijn eerste bijbaantjes.

Ik begon mijn ‘carrière’ bij Goossens Meubelen als verkoopster. Ik was 17 jaar en wilde wat bijverdienen. Ik solliciteerde op een functie die eigenlijk bedoeld was voor iemand vanaf 30 jaar. Daar had ik overheen gekeken, want ik wilde dolgraag mensen adviseren over hun inrichting. In de jaren dat ik er werkte, werd ik één van hun topverkoopsters. Dit verhaal typeert mij. Ik ben niet bang om op mensen af te stappen, probeer mij altijd zo goed mogelijk in te leven in de ander en ik ga voor dingen.

De interesse in mensen, kunst en creativiteit horen bij mij. Naast het adviseren, vind ik ook veel voldoening in zelf creatief bezig zijn. In eerste instantie met het bijhouden van een dagboek en het schrijven van gedichten. Later ging ik toneelspelen, zingen en dansen. En natuurlijk hield ik me altijd bezig met interieurs en styling, maar dan in mijn eigen kamer en later in mijn huis.

Boetseren was ook één van die passies. Dat deed ik niet in een klasje, maar bij een non in het klooster. Zij was een zeer getalenteerde vrouw van hoge leeftijd. Haar beeldhouwwerken zijn over de hele wereld terug te vinden. Iedere week ontmoette ik in het atelier van het klooster een groep mensen die via klei hun emoties de vrije loop lieten. Eén van hen was Harry. Harry is een oud-architect en inmiddels 89 jaar. Hij leerde mij dat emoties er mogen zijn. Dat je je gedachten moet loslaten en je handen het werk moet laten doen. Een prachtig persoon met vele talenten.

Ook in mijn huidige functie als bureauredacteur, kan ik veel creativiteit kwijt en kom ik in contact met een grote verscheidenheid aan mensen. Toch ontbrak er nog een stukje. Ik wilde graag zelf interviews gaan vastleggen. Daarom besloot ik te starten met KeerisOm. Om naast mijn baan, op pad te gaan als interviewer en verhalenverteller. Maar alleen verhalen optekenen is voor mij niet voldoende. Ik ben een beelddenker. Daarom vind je bij elk portret op de site ook een mooie foto.

Met KeerisOm wil ik verhalen uit het hart vastleggen. Ik hoop dat ze herkenbaar zijn, je raken en inspireren. Voor mij is het een prachtige manier om mijn blik op de wereld te verbreden en diepgang te vinden.

Monique Keeris