Toekomstdromen Brian, 20 jaar


Ik wil net zo goed leren voetballen als mijn vriendin Sanne. Het is leuk om met haar te spelen. Maar eigenlijk wil ik haar met voetballen kunnen verslaan. Sanne zit bij mij op school. School vind ik erg leuk. Ik wil nog heel lang op school blijven.

Ik heb stage gelopen op een houtafdeling en op de zorgboerderij. Het was leuk om de dieren te voeren. Ik heb zelf een hond, die heet Simba. Het is een echt vuilnisbakkenras, hij eet alles! Maar schapen vind ik het leukst, want zij kunnen lammetjes krijgen.

Ik woon heel fijn. Ik heb een eigen kamer en we hebben een schaap, Knotje. Ze heeft heel lieve lammetjes gekregen. Ik wil hier niet altijd blijven. Ik wil wel op mezelf wonen. Het is helemaal niet erg om alleen te wonen, want ik ben toch niet altijd thuis.

Elke  woensdag werk ik als vrijwilliger op een boerderij. Hier maak ik auto´s schoon. De boerderij heeft ook schapen en een hond. Ik kan heel goed schoonmaken. Stofzuigen vind ik het leukst om te doen. Ramenlappen moet ik nog leren.

Het  allerliefste zou ik de hele dag rekenen. Alles aan rekenen is leuk. Ik kan dan altijd op school blijven. Ik denk niet dat die droom uitkomt. Daarom wil ik schoonmaker worden, op de boerderij, want daar hebben ze ook dieren.